Nordson Hot Melt
 
echipamente Hot Melt
 
HOME » Aplicaţii » Etichetarea flacoanelor
 
 

Etichetarea flacoanelor cu Hot Melt

Sistemul de etichetare tip carusel: sistemele închise de aplicare adezivi sporesc
eficienţa productivităţii în operaţiunile de etichetare.
 
Sistemul de etichetare tip carusel  
     
     
Sistemul curat de înaltă performanţă optimizează consumul de adezivi şi creşte productivitatea

În sistemele carusel ce folosesc etichete de jur-împrejurul recipientelor, adezivii hot melt sunt aplicaţi sticlelor din plastic şi cutiilor metalice folosindu-se sistemele roată/vas. Aceste sisteme deschise expun adezivii către mediul înconjurător, către praf şi alţi agenţi de contaminare ce cauzează oxidarea şi degradarea materialelor.

În plus, eticheta precum şi cutia sau sticla trebuie să atingă rotiţele adezive hot melt. În acest proces, agenţii de contaminare sunt transferaţi către container şi etichetă, reducând eficacitatea adezivului şi afectând estetica produsului.

Poziţionarea precisă a adezivului

Sistemul de etichetare Nordson tip carusel utilizează un aplicator de hot melt Nordson pentru a furniza adeziv către pistoalele patentate CF (Controlled Fiberization). Aceste pistoale aplică cu precizie puncte spiralate sau tip vârtej de adeziv pe corpul sticlei sau cutiei înainte ca eticheta să fie aplicată.

După ce containerul ridică eticheta din stiva cu etichete, sistemul Nordson hot melt alimentează un slotgun integrat în dispozitiv ce aplică o linie de adeziv, sigilând astfel capătul etichetei.

Sistemul Nordson este uşor de modernizat către un sistem roată/vas existent.

Sistemul închis reduce mentenanţa şi sporeşte siguranţa
Adezivul este protejat de mediul înconjurător, minimizându-se degradarea şi carbonizarea.
Stopările frecvente ale liniei şi operaţiunile lungi de curăţare sunt minimizate.
Nevoia de a curăţa suprafeţele rolelor de cruste, rotiţele, lamele doctor, răzuitoarele, rola de circulaţie şi vesela încălzită nevopsită sunt toate eliminate.
Umplerea roţilor/vaselor cu adeziv fierbinte este eliminată, reducând şansele unor accidente de muncă şi sporind astfel siguranţa.

Extindeţi-vă capacitatea de producţie

Sistemele Nordson de aplicare adezivi pot ajuta la îmbunătăţirea productivităţii de etichetare directă şi orizontală. O selecţie extinsă de aplicatori şi pistoale de hot melt îndeplinesc diverse cerinţe de etichetare şi se integrează uşor în sistemele existente de etichetare.
  Aplicarea mai consistentă a etichetelor
Pistolul CF nu atinge produsul; alinierea defectuoasă a sticlelor sau cutiilor cauzată de atingerea cu roţile adezive este astfel eliminată, asigurându-se o etichetare mai consistentă.
Cutiile sau sticlele deformate, neregulate sau ciudate ca formă (umflate, ovale) nu afectează aplicarea etichetelor. Sistemul este ideal pentru operaţiuni ce utilizează sticle din PVC sau PET-uri ce conţin băuturi carbogazoase.
Sistemul închis cu adezivi asigură mai puţini agenţi de contaminare, o adezivitate mai bună a etichetei, mai puţine produse respinse şi etichete mai atractive.
Sunt atinse uşor viteze de etichetare până la 48.000 de recipiente pe oră.

Minimizează pierderile de adeziv
Costurile sunt reduse prin aplicarea precisă a adezivilor pe cutie sau sticlă şi etichetă. Sunt eliminate deformările inestetice ale etichetei cauzate de adezivi disproporţionaţi.
Adezivii nu circulă în sistem. Nu există necesitatea de a schimba adeziv degradat sau contaminat în interiorul unui sistem roată/vas.
Depunerea exactă de adeziv, scurgerile mai puţine şi carbonizarea mai puţină reduc consumul de adeziv hot melt.
 
 
Echipamente vopsire electrostatica Nordson Romania
©2019 BRIO FRESH SRL Bistrita - Solutii & Echipamente de aplicat Hot Melt Nordson.
POLITICA COOKIEPOLITICA DE CONFIDENTIALITATE
Web design & optimizare Google - SANNET®.